zaterdag 4 juni 2011

Krimpenerwaard safari

Een foto excursie in de Krimpenerwaard met de lokale natuurfotograaf Peter de Mooij bleek een ware safari te worden, met wilde beesten, vleesetende planten en allesverwoestende explosies. De deelnemers hadden elkaar nooit eerder ontmoet, maar gezamelijk languit in de modder liggen bleek een zeer effectieve vorm van teambuilding. Al snel werden naast fotokennis ook shag en binnenbanden gedeeld. Hieronder het fotoverslag van een bijzondere, hilarische en leerzame dag. Voor meer foto's zie het weblog van Peter.

Hermelijnvlinder in de tuin van Peter

Kwaadaardige koppies van torenvalkkuikens

Een net uitgeslopen viervleklibel, op het punt van wegvliegen

Dezelfde libel, nog steeds niet weggevlogen

Weggevlogen en snel maar weer geland

Op zo'n klein kikkertje lijkt zelfs een zandkorrel groot

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, hang ik niet prachtig aan deze plant? moet dit lantaarntje gedacht hebben

Zonlicht doet de zonnedauw glimmen van trots. En geef 'm eens ongelijk, want welke andere plant in Nederland eet in plaats van gegeten te worden?

Per ongeluk artistiek

Marco en Johan verwisselen mijn ontplofte band voor een lekke band

Huiszwaluw bouwt huis

Wat ranst er door het struikgewas? Een ransuil

Nooit gedacht ooit een mol te kunnen fotograferen

Gewoon een mooie foto van mijn lief op zoek naar beestjes

Het spitse snuitje van een spitsmuisje

4 opmerkingen:

 1. Moet eerlijk zeggen dat jij het in de vingers hebt. Gevoel voor compo is iets dat niet te leren valt. Daar wordt men mee geboren of het ontbreekt in de genen. Schilderen, tekenen, we delen ook die zaken en het fotograferen ligt toch in het verlengde van dergelijke gaven. Je serie is ronduit het beste wat er die dag naar mijn mening in een groep uit de pixels te braden is. Gewoon prima fotowerk en zelfs de uil en in de schaduw zittende torenvalken zijn nog goed gelukt....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi marieke,
  Ik heb ook genoten om samen met jullie een dagje op pad te zijn.Ik heb dan ook wat foto's van jullie gemaakt. Zou ze wel door willen mailen maar heb geen mailadres van jou.

  groetjes Bets

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Bets en Peter, dank voor jullie reacties! Peter, wauw, super bedankt voor deze lovende en zeer bemoedigende woorden. De eerlijkheid gebiedt wel te vermelden dat bijna alle foto's achteraf gecropt zijn. Nu is de uitdaging om de compositie ter plekke te maken!
  En Bets, mijn emailadres is miekje14@hotmail.com. Ik zou het heel leuk vinden om de foto's te ontvangen! Zelf heb ik van bijna niemand foto's gemaakt, was te gefocust op de beestjes. Alleen voor Peter heb ik nog een foto, die ik misschien nog eens kan gebruiken voor chantage. :) Die zal ik je even mailen Peter!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dag Marieke en Marco wij vonden het ten eerste heel leuk dat jullie er ook waren (al was het alleen al voor de bandensessie).nee het was een heerkijke dag,en wat de foto,s betreft tja wat moet ik er meer dan Peter over zeggen geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen